6 Tem 2011

Apoyevmatini

Bir zamanlar otuz binlere varan  satışıyla tanınan İstanbul Rum “Apoyevmatini “ gazetesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya .
Apoyevmatini gazetesinin sahibi Mihail Vasiliadis, gazetenin 12 Temmuzda kapanacağını duyurdu. 1925'den bu yana, azalan Rum nüfusun binlerin altına düşmesiyle  İstanbul kültürünün ayrılmaz bir parçası olan ve birbiri ardından  kapanan kilise, okul ve vakıflardan sonra 86 yıldır yayın hayatına devam eden Türkiye'de yayınlanan tek Rumca gazete olan Apoyevmatini, kapanıyor.
Gazetenin sahibi Mihail Vasiliadis Yunanistan’daki krizin kendilerini çok etkilediğini belirtiyor. Düzenli olarak verilen reklamlar Mart ayında kesilmiş. Türk Basın İlan Kurumu’na resmi ilan alabilmek için yaptıkları başvuru ise yerel gazeteler için 5000 tiraj alt sınırı olduğu için reddedilmiş.

Ne Yapılabilir?
  Apoyevmatini gazetesi, kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır.
Kültür mirasımızı koruyalım.  Apoyevmatini gazetesine abone olarak yaşamasını sağlayalım:
Apoyevmatini gazetesinin abonelik bedeli, 3 aylık 25 TL, 6 aylık 50 TL, 1 senelik 100 TL’dir, gazete veznesine ya da verilecek banka hesabına yatırılabilir.
Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: apo.istanbul@gmail.com , (0 212) 225 59 57, (0212) 293 20 35.

http://www.istanbulrumazinligi.com/index.php


“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...