15 Ağu 2011

Tabula Rasa



Dün (Pazar) Atlanta Athletic Club’da oynanan 93′cü  US PGA Şampiyonası, tüm tahminlerin ötesinde hiç kimsenin adını duymadığı  Keegan Bradley’in zaferiyle sonuçlandı.
Bu yılın son “major” turnuvası sona erdikten sonra golf sporunda yıldızların sürdürülebilir bir grafik çizmediklerini görüyoruz. Profesyonel golfün son yıldızı Tiger Woods, giderek hafızalardan silinmeye başladı. Elemeleri geçemeyen Woods’un düşüşü devam ediyor. Özel yaşamıyla profesyonel yaşamı arasında meydana gelen derin çelişkiyi bir türlü çözemiyor. Atlanta Athletic Club’da kariyerinin en kötü skorlarından birini yaparak turnuvaya erken veda eden Woods’un eski formuna kavuşamayacağı artık belli oldu sayılır. Bu turnuvada tüm favori gösterilenler adeta döküldü… McIlroy’un oyun sırasında  sakatlanması, Phil Mickelson’un sıcakla arasının iyi olmaması, Lee Westwood’un formsuzluğu dikkat çekti.
Yıldızların yokluğuna rağmen bu yılın majör turnuvalarında heyecan hiç eksik olmadı.
Nisan ayında Charl Schwartzel  Masters’ı,  Haziran ayında Rory McIlroy US Open’ı , Temmuz ayında Darren Clarke   Royal St George’ ‘da oynanan The British Open’ı kazandılar.  Yılın son majörü The US PGA, de   Keegan Bradley’in zaferiyle sonuçlandı.
Keagen Bradley, altı majör kupa ve 31 şampiyona kazanan bayan golfçü Pat Bradley’in yeğeni. Çocukluğunda halasıyla sık sık golf oynayan Keagen artık kendi kariyer çizgisinde yürüyecek.
Bu yılın golf turnuvalarına bakarak artık bir ya da bir kaç yıldız golfcüden değil yirmi otuz golfcüden oluşan ve sürekli değişen çok yetenekli oyunculardan söz ediyoruz. Turnuvalarda sergilenen golfün kalitesi her geçen gün daha da artıyor. Bu sadece bir ya da iki yıldız oyuncuya da bağlı değil. Sürekli kendini yenileyen,  yükselen bir golf seviyesinden söz edilebilir.
Golf medyası için sanırım “Tabula Rasa” zamanı…

    “Kremna (Κρεμνα)`

    Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...