16 Tem 2008

Ergenekon ve Agarta


Parlak Horoz Devri geldiğinde, büyük üstatlar Agarta'nın mağaralarından çıkacaklardır."
Okült Yazılar Arşivi


”Ergenekon ”savcılık idaanamesiyle “Agarta” kelimesi gündemimize giriverdi. Bir tür ”Okült söylence” olarak da bilinen” Agarta”nın gelip Türkiye’nin gündemine oturmasının mutlaka bir nedeni vardır .

Agarta kelimesini açıklamaya çalışalım.


Aslında 1968 yıllarında Hindistan Pakistan çelişkileri döneminde ortaya çıkan ”Agartala Komplosu ” olarak da bilinen siyasi bir skandalı da anımsatan bu kelimenin günümüz siyasetiyle hangi anlamda bağdaştırıldığı da çok net anlaşılmış değil .


Agarta kelime olarak Budist kökenlidir Budistler in bir bölümü yeraltında bir dünya veya kudretli bir imparatorluk olduğuna inanırlar Bu inanca göre, yer altı dünyasında milyonlarca kişi yaşamaktadır Başkenti ”Şamballa” olan bu imparatorluğun yöneticisi doğuda “Dünyanın Kralı” olarak bilinir.bu açıklamayı deli saçması olarak bulanlar da yok değildir .


Agarta’yı ”Mu uygarlığı ” na bağlayanlar da vardır.


Söylenceye göre çeşitli kayıp kent ”Atlantis ” de yaşayan ”MU ” rahiplerinin kurduğu bir tarikat olarak da biliniyor . Çeşitli uygarlıklarla temas halinde olan Mu bilim rahipleri ,daha sonra yeraltına inme gereği duymuşlar. Birbirlerine tünellerle bağlanan, dağlar içindeki yeraltı kentlerinde saklanmayı tercih ettikleri ileri sürülmüştür. Agarta’nın üstün yetenekli bir grup ve örgüt olarak , insanlığının tekamülü için çalıştığı vetam olarak tariff edilemeyen “ilahi bir hiyerarşi'” ye hizmet ettiği varsayılır.


Dünyanın Efendisi ve "Kutup" olarak ifade edilen ve "Brahatma" veya "Brahitma" adıyla belirtilen Agarta tarikatının lideri, dünyayı idare eden İlahi Hiyerarşi'nin emsilcilsi olrak da kabul edilmektedir. Kimilerine göre bu lider Dalay Lama ‘dır .


Bazı “Yeni dalga “ (New Age ) akımlarına mensup insanlar AGARTA’lıların bizimle aynı dünyayı paylaşan ama farklı bir vibrasyonel düzeyde bulunan yüksek bir uygarlık düzeyine ulaşmış gelişmiş bir insan gurubu olduğuna inanmaktadır.”Demir Çağı” , “Altın çağı “,”Gümüş çağı “ gibi dönemlere ayırdıkları uygarlık tarihini yorumlama biçimleriyle son yirmi yıldır çok moda kuramlar üretilmiştir.


Yine bu inanışa göre Agartalılar ruhsal güçlerini kullanabildikleri için bizimkine nazaran daha ruhsal esaslar üstüne kurulmuş bir toplum düzenine sahipler.İnsan beyninin ve zihnin evrenle ve evrenin sonsuz boyutlarıyla olan bağlantısını keşfettikleri için ve zihnin, düşüncenin, şuurun sonsuz potansiyellerini bilmekle kalmamış bunu kullanabilme olanağınıda elde etmiş oldukları için bizlerden çok daha ileri bir uygarlık olma şansını elde etmiş oldukları varsayımına dayandırlmaktadır.


Giderek görüleceği üzere Agartalıların uzaydan geldikleri ve gizli bir tarikat gibi çalıştıkları varsayımı vardır. Atlantis ve Mu uygarlıkları ,Mısır Piramitleri ‘nin gizemleri ,Nakallar gibi söylence boyutuna yükselmiş ve “Yeni Dalga “ hareketinin temel kuramların varsayımlarından olan Agarta ‘nın Türkiye ‘nin siyasi yaşamıyla ilişkilendirilmesi de çok ilginçtir.


Hiç şüphesiz , Ergenekon söylencesinin de bir anlamda Agarta söylencesi ile bağlantılandırılmasının Mısır Piramitlerinin uzaylılar tarafından inşa edildiği varsayımına benzemektedir.


Bugün Türkiye’de en yoğun dönemi yaşanan siyasi krizin hukukun üstünlüğü prensibi yerine ,bu söylencelerle çözülebileceğini zannedenlerin olması , içinde bulunduğumuz “traji komik “ kültür fakirliğinin bir başka göstergesidir.

“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...