27 May 2008

St: Paul Yılı başlıyor ...


St: Paul 'ün iki bininci doğum yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Katolik dünyası kameralarını Tarsus 'a çevirmiş durumda.

Bir ajans haberine göre (Reuters ) Papa 15. Benedick Kasım 2006 'da İstanbul St. Esprit Cathedral'ini gezerken bu konuyu Türk yetkililere açmış.

Bu yıl 29 Haziran tarihinde başlaması beklenen St: Paul yılının kutlama hazırlıklarının en önemli parçası da Tarsus 'daki eski Katolik kilisesi . Kilise ve vakıf malları 1943 yılında devlet tarafından istimlak ediliyor ve kilise ibadede kapatılıyor.Daha sona müze olarak hizmete alınıyor . Papa 15. Benedick Türkiye ziyareti sırasında işte bu kilisenin yani Tarsus Aziz Pavlus kilisesi 'nin yeniden ibadede açılması ricasında bulunuyor ; olumlu yanıt aldığı da söyleniyor.

Katolik dünyası için iki önemli dini şahsiyet olan ; Havari Luka Antakya’da ve Havari Pavlus Tarsus’ta doğmuş oldukları söylenir.

" İsa'nın 12 Havarisinden biri olan Saint Paulus Tarsus'ta yaşamıştır ve Katolik dünyasının kurucusu olan St.Petrus da Tarsus doğumludur. Bu merkez Hristiyanlarca hac yeri olarak kabul edilmektedir.Kudüsteki Kıyamet kilisesinden sonraki en kutsal kilise olan Saint Paulus kilisesi ve Saint Paulus Kuyusu Tarsus'ta bulunmaktadır." Vikipedi

“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...