12 Nis 2010

US Masters ‘da kupayı Phil Mickelson kazandı..


U.S. Masters (ustalar turnuvası) dördüncü ve son turunda; İngiliz Lee Westwood ve ABD’li Phil Mickelson arasındaki başabaş mücadeleden daha tecrübeli ve sinirlerini daha iyi kontrol edebilen Phil Mickelson galip çıktı..

Final turuna başabaş giren ikili arasına zaman zaman oyunun akışı içerisinde K.J.Choi ve Anthony Kim de dahil oldu. Lee Westwood son turun ikinci yarısında daha az risk alırken Phil Mickelson ciddi riskler almaya başladı..

Daha önce bu kupayı iki kez kazanan ve geleneksel yeşil ceketi iki kez giyen Phil Mickelson, her vuruşta daha da rahatladı . Kendine güveni artarken daha fazla risk aldı ve rakipleriyle arasındaki puan farkını daha da artırdı.

İngiliz Lee Westwood ‘un dünya sıralamasında dördüncü olmasına karşın hiç bir majör şampiyonluğu yok. İlk majör şampiyonluğu kazanma ihtimalinin psikolojik baskısıyla giderek heyecan katsayısı artan oyuncunun son çukurlarda bir iki önemli vuruş kaçırdığı gözlendi.

Dördüncü ve son gün toplam sonuçları :

· Phil Mickelson (-16)

· Lee Westwood (-13)

· Anthony Kim (-12)

· K.J. Choi (-11)

· Tiger Woods (-11)

· Fred Couples (-9 )

Bu yılın US Masters turnuvası üç golfcünün psikolojik savaşına sahne oldu.

Phil Mickelson eşi Amy ‘nin ve annesinin göğüs kanseri teşhisiyle geçen yıl zor günler geçirmişti. Bu turnuvaya da üç kız çocuğunun annesi eşi Amy ve annesi ağır hasta olan bir insanın psikolojisiyle girmişti. Ağır bir ilaç tedavisi (muhtemelen Kemoterapi )gören eşi ve çocukları için kiraladıkları sahaya yakın bir evde turnuvayı TV den izledikleri bildirildi. Phil Mickelson iradesinin gücüyle engelleri bir bir geçmesini bildi. Törene katılan eşi Amy yaptığı açıklamada,15.çukurdan sonra Phil 'in turnuvayı kazanacağını anladığını ve derhal hazırlanarak sahaya kupa töreni için geldiklerini söyledi.Mickelson ‘un oyun stilini çok yakından tanıyan biri olarak bunu hissettiğini de ayrıca belirtti.

Bu turnuvayı son tura bir puan önde giren Lee Westwood, git gide açılan farkı kapatmak için risk almadı.Phil 'in hata yapmasını bekledi .Stratejisi gerçekleşmedi . Westwood 'un majör bir turnuva kazanma heyecanı yeteneğini gölgeledi. Westwood bu yıl geriye kalan üç majör turnuvada özellikle de İskoçya’da tarihi ST: Andrews sahasında yapılacak olan The Open şampiyonasında bu şansı tekrar yakalayacak ve zorlayacaktır.US masters ‘da edindiği bu tecrübe ona kalan turnuvalarda mutlaka ışık tutacaktır.

Turnuva boyunca mükemmel bir oyun çıkaran iki oyuncunun başarısından da söz etmek gerekir. Güney Koreli K.J: Choi ve ABD ‘li genç yetenek Anthony Kim turnuvayı kazanabilecek teknik altyapıya sahip olduklarını tüm seyircilere sergiledikleri oyun ve sempatik davranışlarıyla gösterdiler.

Turnuvayı beşinci olarak tamamlayan elli yaşındaki Fred Couples her yerde seyircinin büyük desteğiyle karşılaştı.Binlerce hayranının alkışları her yerden duyuldu.Sempatik tavırları,gülümsemesi ve nezaketiyle göz doldurduğu kadar mükemmel golf tekniğiyle de tanınan “Freddy “ turnuvanın en renkli simalarından biriydi.

Son olarak Tiger Woods’un yaşadığı psikolojik mücadeleden de söz etmek gerekir:

Ağır bir medya ve seyirci baskısıyla adeta bunalan yetenekli oyuncu özel hayatında yaşadığı fırtınaların yeteneğini ne kadar gölgelediğini idrak etmiş oldu. Tiger Woods daha önce turnuvalarda gördüğümüz Tiger gibi değildi. Siyah güneş gözlükleri,sessiz ve somurtkan hali, üzerindeki psikolojik ağırlığı gösteriyordu. Her vuruşundan sonra kameralardan yüzüne yansıyan hayal kırıklığı ifadesini saklamak için kullandığı siyah gözlükleri her ne kadar medya danışmanları polen alerjisine bağlasalar da bana pek inandırıcı gelmedi.

Dünyanın bir numaralı golf şampiyonunun geçirdiği sosyal sarsıntının oyununa yansıdığı her vuruşunda belli oluyordu.Tüm bu baskıya rağmen arada sırada yeteneğinin yüzeye çıktığı anlarda mükemmel vuruşlarla puan toplayarak (-11 ) gibi son derece zor bir derece yaparak sahalara ikinci dönüşünde US Masters turnuvasını Güney Koreli K.J. Choi ile paylaştığı dördüncülükle tamamladı. Sonuç olarak Tiger Woods sahalara ikinci dönüşünü başarıyla gerçekleştirdi.

Görünüşe bakılırsa bu yıl Temmuz ayının 15’inde başlayacak olan “The Open”da çok farklı bir Tiger Woods ve Lee Westwood oyununa şahit olacağız .... Büyük bir olasılıkla “Freddy “ de geniş hayran kitlesiyle tutucu İskoç tribünlerini ve turnuvayı renklendirecektir.

“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...