15 Mar 2007

15 Mart Perşembe 2007




Soğuk bir Mart Sabahı Boğaz vapurunda demli çay:

Bugünün İstanbul kaynaklı TV,Gazete haberler gündeminde önem sırasına göre şu alıntılar yapılmış. Ortak haberlerde saklı gündem : Seçim 2007 ısınmaları.
1-Cumhurbaşkanı seçimi çerçevesi içinde sayabileceğimiz haberler.
2-Ekonominin kötü gidişatı konusunda haberler
3-Belediye hizmetlerindeki yolsuzluk haberleri
4-Magazin haberleri

Dış kaynaklı haberlere bakarsak durum nasıl ?
Tüm dış kaynaklı haber kuruluşları İran ,Filistin,Irak,kaynaklı haberlerinde bölgedeki stratejik değişimleri konu alan haberlere yer veriyorlar.
The Guardian dan Simon Tisdall 'ın 'Mission İmposible' diye adlandırdığı ABD'nin Irak politikası üzerine görüşleri çok ilginç.ABD 'li yetkililer Irak 'da bir iç savaş olduğunu kabul ediyorlar artık.
Bu sabah ve her sabah bu çelişkilere karşın İstanbul'un boğaz vapuru tam vaktinde kalkıyor iskelesinden.Sizi binlerce tarihi bir yolculuğa da çıkarabilir.Vapura binersiniz.Tarih 15 Mart 1910. Çayınızı yudumlarken gazetelere göz atarsınız.İç haberlerde sadrazamın kim olacağı tartışması,İttihat Terakki cemiyetinin beyanatları.Dış basında ise Trablusgarp ve Irak'da Arap kabileler arasında çıkan isyanların nedenleri üzerine Jan Ramberg 'in yorumları .

İşte soğuk bir Mart sabahı,işte güzelim İstanbul.

“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...