26 Mar 2007

HAFIZAMIZ NE KADAR GÜÇLÜ


TÜRKİYE

İstanbul’ un neredeyse burnunun dibinde, Tuzla ‘ da ,toprağa gömülmüş binlerce içi zehirli madde dolu varil bulundu . Varilleri oraya kimin ne zaman gömdürdüğü,içlerindeki zehirli maddelerin ne olduğu , yeraltı sularına karışıp karışmadığı araştırılıyor.

Yine İstanbul ‘ da Beykoz Çavuşbaşı’nda toprağa gömülü köpek cesetleri dolu torbalar bulundu.Kaç torba olduğu ve kaç adet köpeğe ait olduğu bilinmeyen torbalara tepki gösteren ve toprağı kazarak torbaları ortaya çıkarmak isteyen hayvanseverlere bazı yetkililerin engel olmaya çalıştığı belirtiliyor. Tesadüfen bulunan ölü köpeklere ait cesetlerin belediyenin hayvan barınaklarında imha edilen köpeklere ait olduğu sanılıyor .Beykoz belediyesi ve hayvanseverler konuyu aydınlatmaya çalışıyor .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 43 ayrı kritere bakarak ,Atom Santrali kurulması için Sinop ‘ u seçtiğini açıkladı .

IRAK

Haber ajansları , bir arabaya yerleştirilen bombanın Şiilerin yaşadığı Nacef kentinde 10 kişinin ölümüne yol açtığı ve Bağdat ‘ ta Şiilerin gittiği camide üzerindeki bombayı patlatan bir intahar bombacısının 85 kişinin ölümüne yol açtığını bildiriyor .

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü , bu yıl Mart ayında 1,313 Iraklı sivilin öldürüldüğünü açıkladı .
Mısır devlet Başkanı Hüsnü Mubarek , Kahire’de yaptığı bir konuşmada , Irak ‘ ta Şiiler, Sünniler ve Kürtler ve Asya ‘ dan gelenler ( Türkmenler mi demek istiyor acaba ? ) arasında iç savaş başladığını söyledi.

İRAN

İran Cumhurbaşkanı Ahmed -i Nejat, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı,Mohamed El Baradei ‘in resmi ziyaretine bir gün kala düzenlenen törende İran ‘ ın Atom enerjisi elde etme konusunda çok önemli bir adım atarak , bu konuda hiç bir kimseden görüş almayacaklarını ilan etti .

Bush Yönetimi’ nin İran ‘ a yönelik bir hava saldırısının planlarını sonuçlandırdığı bildirildi. Hükümete çok yakın olduğu biline üst düzey bir danışmanın ,başkan Bush ‘ un ,‘İran ‘ ı kurtarma operasyonunun bırakacağı en önemli miras ‘ olduğuna inandığını söyledi.

İNGİLTERE

İngiltere’ nin başkenti Londra ‘ da doktorlar bir hastanın 40,000 doz Ecstasy aldıktan sonra hafızasında bazı sorunlar yaşadığını bildiriyorlar.

ABD

Amerika Birleşik Devletleri ‘ nin Connecticut kentinde bir fizik bilim adamı , zaman yolculuğu deneyleri için sponsor aradığını açıkladı. Yaptığı zaman makinasının ürettiği lazer ışınlarının ‘zamanı katladığı ve geriye sardığını’ ifade ediyor .








Ohio ‘ da bir cerrahın hastalarına zaman içinde yolculuk yaparak onları iyileştirebileceğini söylediği , ve bu doktor hakkında soruşturma başlatıldığı bildiriliyor .



NORVEÇ

Norveç ‘ de bir hastahanede görev yapan İsveç asıllı bir doktorun , hastalarının ağrılarını kendi bulduğu özel bir ‘ kalça-makat masajı’ yöntemiyle tedavi ettiğini , özellikle de başı ağrıyan hastalara yönelik bu tedavinin bazı hastalarda etkili olduğunu söylediği bildiriliyor . Hasta yakınlarının şikayetlerini dikkate alan hastane yönetimi doktor hakkında soruşturma başlatıldığını ve isveçli doktorun görevden alındığını açıkladı.

AVUSTRALYA

Avusturalya hükümeti Çin ‘ e uranyum satılması teklifini onayladı .

Avustralyalı bir nüdistin bir örümceğin yuvasına benzin döktükten sonra kibrit yakmaya çalışırken ağır şekilde yaralandığını bildiriliyor .

70 gönüllü arasından seçilen bir kadının yedi gün süreyle internet bağlantısı olan bir kafesde 300 kuşla bir arada yaşayacağı bildirildi.

JAPONYA

Japonya’ nın ünlü otomobil imalatcısı Toyota , imalat sırasında emniyet kemerlerinde yapılan bir hata nedeniyle toplam 57,ooo Leksus marka arabasını piyasadan topladığını açıkladı .

İTALYA

İtalyan merkez sol lideri Romano Prodi ,genel seçimleri kazandıktan sonra , ve siyasi rakibi Silvio Berlusconi ile Almanya usulü büyük koalisyon yapısına sıcak bakmadıklarını , açıkladı .
İnter Milan Futbol Kulübü ‘ nün sahibi Massimo Moratti , eğer uygun bir alıcı çıkarsa kulübü satabileceğini açıkladı .

KENYA

Kenya ‘ da kabileler arasında barış görüşmeleri yapmak üzere Marsabit ‘ e giden hükümet yetkililerini taşıyan uçağın, yoğun sisde teknik bir arızadan dolayı düştüğünü ve uçakta bulunan 14 hükümet yetkilisi ve dört mürettebatın can verdiği bildirildi.

“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...