27 Nis 2007

Türkiye Batıdan nasıl görünüyor ?



Türkiye 'de " Laik"-" İslamcı" kavgası şiddetleniyor .

Associated Press muhabirlerinden Sabrina Tavernise Ankara 'dan bildiriyor.

"Parlementonun boş sıralarının sahipleri laikler islamcı adayı protesto etmek amacıyla seçim oturumuna katılmadılar ."

Yurtdışı yolculuklarında uçakta sabah gazetelerini tekerlekli bir arabayla koridorda dolaştıran hostes, International Herald Tribune,Finantial Times ya da Wall Street Journal koltuklarında oturan yolculara dağıtır. Seyahat eden işadamı ,bu gazetelerin üçünü de yol boyunca evire çevire okur . Hem de çok dikkatli okur,notlar alır. Bilmecelerini bile çözer.Bu üç gazete dünyadaki her ülkeyle ilgili taze haber ve yorumları işadamlarının , yatırımcıların gözüyle inceler .

Yarın sabah İstanbul 'a bir iş için gelen işadamı uçakta bu yazıyı okuyacak.Bir gece önce gelen de sabah kahvaltısında okuyacak. Türkiye'de olup bitenler hakkında fikir sahibi olacaklar. Görüşmelerini yaparken beyinlerinde bir cümle yanıp sönecek.

"LAİKLERLE İSLAMCILARIN KAVGASI "

İkiye bölünen bir Türkiye . Bölünmeyi gerçekleştirenler kimler ? Siyasetciler. Anlamak çok güç . Ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunması gerekenler bölünmeyi körüklüyor. Yabancı basın da bunu izliyor. Biz de oradan okuyoruz . Kutuplaşma artık gerçekleşmiş durumda.Yıllardır ülkenin kalkınması için mücadele eden insanlar için ne büyük düş kırıklığı.

'İslamcılar ve laikler '.

Önümüzdeki günlerde bu kutuplaşma ve onun yarattığı sosyal sürtüşme bakalım neler çıkaracak karşımıza .


“Kremna (Κρεμνα)`

Uçurumun kıyısında bir Pisidia kenti. Klasik Yunanca "Uçurum" anlamına gelen (κρημνός) kelimesinden yola çıkarak adının veril...